Κι όμως, όσο αυτή η κοινωνία προοδεύει(;), έχει παθογένειες που θυμίζουν άλλες εποχές που η έλλειψη παιδείας ήταν το κύριο χαρακτηριστικό τους. Πρόσφατο τραγικό γεγονός έφερε, για ακόμη μία φορά, το θέμα του εκφοβισμού (bullying) στην επικαιρότητα. Μία μάστιγα που ταλανίζει το ανθρώπινο είδος και ειδικά τους νέους.

Δεν υπάρχει καμία “θεραπεία” πέρα από το να μιλούμε. Τελεία. Τίποτα παραπάνω. Το ν’ αφήνουμε στο απυρόβλητο ή, ακόμη χειρότερα, να κουκουλώνουμε τέτοια φαινόμενα έχουν ως αποτέλεσμα τη διαιώνιση του προβλήματος και τίποτα λιγότερο.

Προς αυτό το σκοπό το Νοσοκομείο Παίδων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μ.Κ.Ο. Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, συμπράττουν και βοηθούν ουσιαστικά τα παιδιά που φοβούνται. «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» έτσι ονομάζεται το πρώτο διαδικτυακό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Και επειδή το διαδίκτυο δεν είναι μόνο το Youtube με τα… “αστεία” βιντεάκια ή το Instagram με τις άπειρες selfies ή το Facebook με το συχνά ανούσιο timeline του, οι παραπάνω φορείς έφτιαξαν μια εξαιρετική ιστοσελίδα – πλατφόρμα όπου γονείς και μαθητές μπορούν να ενημερωθούν και κυρίως να μιλήσουν.

Πάτα το παρακάτω κουμπί, ενημερώσου και μίλα…

Live Without Bullying

Η σιωπή δεν είναι χρυσός σε αυτές τις περιπτώσεις…

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment