Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, ιδρύθηκε το 2015 —με πρωτοβουλία και κύρια ευθύνη του Στέφανου Τραχανά— ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων.

Η ποικιλία των προσφερόμενων μαθημάτων είναι μεγάλη και είναι φτιαγμένα με επαγγελματικές προδιαγραφές.

Εδώ, λοιπόν, μπορείτε να βρείτε την εξαιρετική σειρά μαθημάτων που ξεκινά στις 14 Δεκεμβρίου και αφορά τις τεχνολογίες HTML, CSS και Javascript, βασικά δομικά εργαλεία για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Πρόκειται για μια σειρά που απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες, όχι απαραίτητα πληροφορικούς, που καλύπτουν ένα αρχικό, τουλάχιστον, στάδιο της δημιουργίας ιστοσελίδων.

Γιατί όχι, εν μέσω καραντίνας, να εκμεταλλευτούμε τα εργαλεία της απομακρυσμένης εκπαίδευσης και να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στις γνώσεις μας.

Δείτε παρακάτω το πρώτο εισαγωγικό μάθημα που παρουσιάζει μια μικρή ιστορία του διαδικτύου και των βασικών δομικών στοιχείων του.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment