Κακά τα ψέμματα. Το Youtube τείνει (εάν δεν έχει γίνει ακόμη) να αποτελέσει το κέντρο των αναζητήσεων των χρηστών του παγκοσμίου internet. Μία εντυπωσιακή κιβωτός γνώσης που ολοένα εμπλουτίζεται με περιεχόμενο. Με τις αυξήσεις των ταχυτήτων του διαδικτύου πλέον η πρόσβαση σε βίντεο είναι κάτι παραπάνω από εύκολη και, όπως και να το πάρει κανείς, το να βλέπεις μια “ταινία” σε σχέση με το “ξερό” κείμενο είναι πάντα πιο εντυπωσιακό.

Είναι πολύ εύκολο, για τον καθένα από εμάς, να φτιάξει το δικό του κανάλι στο Youtube και να “εκπέμπει” από εκεί έχοντας τεράστιο ακροατήριο. Φυσικά, το περιεχόμενο που ανεβαίνει (σύμφωνα με κάποια στατιστικά περίπου 300 ώρες βίντεο δημοσιεύονται κάθε λεπτό στο Youtube!) δε σημαίνει ότι είναι πάντα ποιοτικό ή το καλύτερο. Ανάλογα με τη θεματολογία που ενδιαφέρει τον καθένα πρέπει ταυτόχρονα να ψάξει ν’ ανακαλύψει αυτό που ξεχωρίζει μεταξύ των άφθονων… μετριοτήτων.

Παρακάτω, παραθέτω μια λίστα με κανάλια που παρακολουθώ τακτικά στη δημοφιλή πλατφόρμα και έχουν ως θέμα τους την επιστήμη. Πρόκειται για θησαυρό γνώσης, εντυπωσιακά παρουσιασμένης και προσιτής σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Επισημαίνω πως η σειρά δεν είναι αξιολογική.

Κάντε κλικ στον τίτλο για να επισκεφτείτε το αντίστοιχο κανάλι.

The Mad Sc1ent1st

Human Nature

Nikos Papoulas

The Skeptic Theory

Rogue Astrophusics

Science Behind Music

Astronio

Καθημερινή Φυσική

SciTalksGR

Smart Chemistry

Mikeius Official

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment