Σχετικά

Ένα ακόμη blog στην φιλόξενη αγκαλιά του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ); Όχι ακριβώς…

Ανέλαβα, τυπικά πλέον (2-10-2019), τη θέση του Υπεύθυνου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών του νομού Πιερίας θέλοντας να βοηθήσω στη διάδοχη κατάσταση που επήλθε με την κατάργηση του επιτυχημένου θεσμού των ΠΛΗΝΕΤ.

Μια θέση ευθύνης, που απαιτεί δουλειά, μεράκι και προσωπικό χρόνο. Μπορεί ταυτόχρονα, όμως, να είναι δημιουργική και να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι προς τη βελτίωση της μηχανογράφησης, των υποδομών και της ενασχόλησης εκπαιδευτικών και στελεχών της διοίκησης.

Ο ρόλος μου είναι καθαρά υποστηρικτικός όπως τυπικά προβλέπεται. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να παρέχω περισσότερες υπηρεσίες εάν μου ζητηθεί. Αλλά, εάν θέλουμε να λέμε ότι πραγματικά έχουμε αξιόλογες τεχνολογικές υποδομές, σε προσωπικό ή εργασιακό επίπεδο, πρέπει ο καθένας από εμάς, “ειδικός” και μη, να ψάξει. Η κατάκτηση της γνώσης είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσπάθειας και πολλών.… Google αναζητήσεων ( ☺ ). Δεν γίνεται αλλιώς. Προσωπικά, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό, αλλά τον έχω βάλει στη διαδικασία να ενημερώνεται, να ψάχνεται, να βρίσκει λύσεις, άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι.

Αυτός είναι ο χώρος για να… κρατώ “σημειώσεις” από θέματα που συναντώ κατά καιρούς σε σχέση με αυτό το ανεξάντλητο αντικείμενο.  “Σημειώσεις” που θέλω να τις μοιραστώ μαζί με συναδέλφους (και όχι μόνο) που ασχολούνται με τους υπολογιστές, ιδίως σε σχέση με το ΠΣΔ. Κάποιες από αυτές είναι λίγο περισσότερο… τεχνικές, άλλες όχι. Ελπίζω πάντως να βοηθήσουν κάποιους…

Ταυτόχρονα, ζηλεύοντας τη δόξα του Jason Kottke, ενός απίστευτου τύπου που “σερφάρει” αδιάκοπα στο διαδίκτυο εδώ και 20 χρόνια, δημοσιεύοντας όλα τα “μαγικά” που βρίσκει στις αναζητήσεις του, θέλω κι εγώ να δημοσιεύω -προσανατολισμένος στον εκπαιδευτικό κλάδο- όλα αυτά τα όμορφα που κρύβονται στον ψηφιακό πλανήτη.

Ελπίζω να σας αρέσει και να ευχαριστηθείτε την πλοήγηση σε αυτό, όσο εγώ απολαμβάνω την ενημέρωσή του.

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης