Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου, ας δούμε πως μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τις εικόνες που χρησιμοποιούμε στην WordPress ιστοσελίδα μας.

Οι εικόνες μπορούν να μειώσουν δραματικά την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας που μπορεί να έχει ως συνέπεια την απώλεια επισκεπτών, αλλά και χαμηλές επιδόσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Ένα από πιο δημοφιλή plugins για τη λειτουργία αυτή είναι το WP Smush it που επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των εικόνων χωρίς απώλεια της ποιότητάς τους.

Εικ. 1

Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η επεξεργασία της εικόνας τη στιγμή που την ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα μας, αλλά και η επεξεργασία (βελτιστοποίηση) εικόνων που ήδη έχουμε ανεβάσει. Για το δεύτερο χαρακτηριστικό το μόνο που χρειάζεται είναι να μπούμε στη σελίδα ρυθμίσεων του plugin (Εικ. 1) και στο πλαίσιο “ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ” (Εικ. 2) να πατήσουμε το αντίστοιχο κουμπί. Κάθε φορά που το πατάμε 50 εικόνες επεξεργάζονται στη δωρεάν έκδοση, ενώ αν το αγοράσουμε η συμπίεση είναι μεγαλύτερη και επεξεργάζονται περισσότερα αρχεία.

Εικ. 2

Για τις απαιτήσεις μιας WordPress ιστοσελίδας που φιλοξενείται στο ΠΣΔ η επιλογή του συγκεκριμένου plugin είναι εξαιρετική και χωρίς κανένα κόστος.

 

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment