Αν και τελευταία χρόνια το WordPress έχει την πρωτοκαθεδρία στον κόσμο των Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS), ας μη ξεχνάμε ότι πρωτοπόρος (ας πούμε) υπήρξε το Joomla που και αυτό με τη σειρά του δεν έχει πάψει να αναβαθμίζεται και ν’ αλλάζει. Το ποιο από τα δύο είναι καλύτερο είναι μια μεγάλη συζήτηση και δεν αξίζει τον κόπο ν’ ασχοληθούμε. Σίγουρα και τα δύο έχουν τις ατέλειές τους, το ένα μπορεί να υπερέχει του άλλου σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι του, αλλά τελικά, ίσως, καλύτερο είναι αυτό που βολεύει στον καθένα.

Από τη δική μου εμπειρία, θα έλεγα πως το WordPress υπερέχει γιατί είναι λίγο πιο εύκολο στη χρήση και στην παραμετροποίησή του, ακόμη και από έναν όχι τόσο έμπειρο χρήστη. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι το Joomla υστερεί απαραίτητα, απλά θέλει περισσότερο ενασχόληση και ψάξιμο για το φέρει κάποιος στα μέτρα του.

Η τελική απόφαση αφορά αυτόν που θέλει να το χρησιμοποιήσει…

Έφτιαξα ένα μικρό βίντεο για την εγκατάσταση του Joomla στο webhost.sch.gr, μια διαδικασία εξίσου αυτοματοποιημένη και γρήγορη σαν αυτή του WordPress. Από κει και πέρα οι πειραματισμοί είναι… ανεξάντλητοι.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment