Αυτές τις… περίεργες και πρωτόγνωρες μέρες που ζούμε όλοι οφείλουμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εμείς, από την πλευρά μας, σαν τμήμα πληροφορικής, εάν μπορούμε να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε, μη διστάσετε να μας καλέσετε. Από την άλλη, προτείνουμε να έχετε στους υπολογιστές σας εγκαταστημένες συγκεκριμένες εφαρμογές που μας δίνουν τη δυνατότητα από μακριά να “δούμε” τον υπολογιστή σας και να βοηθήσουμε σε πιθανό πρόβλημα.

Πολλοί από εσάς, φαντάζομαι, θα γνωρίζετε ήδη το Teamviewer. Καλό να είναι να υπάρχει στο μηχάνημά σας ή σε κάποιον υπολογιστή της σχολικής μονάδας. Έχει κάποιους περιορισμούς, αλλά για την περίπτωσή μας δουλεύει μια χαρά.

Μια εντελώς δωρεάν εναλλακτική, αλλά μόνο για Windows (το Teamviewer παίζει και σε άλλα λειτουργικά, π.χ. Mac OS) είναι το UltraViewer. Δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με το πιο δημοφιλές Teamviewer παρά μόνο ότι είναι πολύ πιο ελαφρύ.

Μία ακόμη εναλλακτική λύση είναι και το Supremo το οποίο κατεβάζετε και μπορείτε μάλιστα να το τρέξετε και απευθείας χωρίς εγκατάσταση.

Όπως μπορείτε να δείτε από την εμφάνιση των παραπάνω προγραμμάτων η λειτουργικότητά τους είναι λίγο πολύ η ίδια. Η επιλογή είναι δική σας!

Μη διστάσετε να μας καλέσετε για οποιαδήποτε βοήθεια.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment