Ο όγκος των δεδομένων που έχουν να διαχειριστούν αυτές τις μέρες οι υπηρεσίες του ΠΣΔ είναι κάτι παραπάνω από τεράστιος.

Εάν θέλουμε να πειραματιστούμε με την ασύγχρονη εκπαίδευση και συγκεκριμένα με το eClass ή το e-me, αναπόφευκτο είναι ν’ ανεβάσουμε για τους μαθητές μας αρχεία, πολλά από τα οποία μπορεί να είναι PDF.

Όμως, καλό είναι ν’ αποφεύγουμε το ανέβασμα τεράστιων αρχείων, μειώνοντας έτσι αθροιστικά το συνολικό φόρτο του δικτύου.

Το iLovePDF, λοιπόν, είναι μια εξαιρετική ιστοσελίδα που προσφέρει (σχεδόν) δωρεάν πολλά εργαλεία για τη διαχείριση PDF αρχείων. Παρακάτω έφτιαξα ένα σύντομο βίντεο για να δείτε πως μπορώ ν’ απομονώσω συγκεκριμένα τμήματα εντός μεγάλου – πολυσέλιδου PDF αρχείου.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

2 Comments

  • Καλημέρα Θεόδωρε και συγχαρητήρια για τη σελίδα σου! Είναι ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένη. Χρήσιμη η πληροφορία για το iLovePDF. Πάντα χρειάζεται ένα εργαλείο προσβάσιμο από οπουδήποτε. Έχε υπ’ όψιν για offline επεξεργασία pdf to εξαιρετικό NAPS2, το οποίο κάνει πολλές εργασίες σε PDF παιχνιδάκι. Συγχωνεύσεις, εξαγωγές, περιστροφές, εξαγωγή σε εικόνες και αντίστροφα, και όλα αυτά σε εύχρηστο WYSIWYG gui. Προσωπικά το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. Μόνο μειονέκτημα ότι δεν δουλεύει σε λογαριασμούς με ελληνικά ονόματα (σώζει τα πρόσθετά του για τη σχετική λειτουργία στο AppData και δεν του αρέσουν οι ελληνικοί χαρακτήρες στη διαδρομή φαίνεται)

Leave a Comment