Εδώ και ένα μήνα περίπου οι πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης του ΠΣΔ έχουν “πάρει φωτιά” από την προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών που ανεβάζουν τα μαθήματά τους για χάρη των μαθητών τους.

Αρχικά, υπήρξαν πολλά θέματα λόγω του φόρτου του δικτύου και των ταυτόχρονων χιλιάδων επισκέψεων από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σταδιακά, μετά από συνεχείς αναβαθμίσεις, τα ζητήματα ανταπόκρισης λύθηκαν, με αποτέλεσμα, σήμερα, να μιλούμε για μια πλατφόρμα που δουλεύει αρκετά καλά έως τέλεια όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το eClass είναι βασισμένο στην ελληνική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Open eClass, ένα εξαιρετικό εργαλείο ανοιχτού λογισμικού που μπορεί να κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε.

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διαδικασία εγκατάστασης της εν λόγω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του σχολείου σας ή ακόμη και στην προσωπική σας. Σίγουρα δεν είναι κάτι που είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα, αλλά μελλοντικά -ίσως- θα μπορούσε να γίνει ένα μέρος της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο με οδηγίες για τη διαχείριση της πλατφόρμας.

Επισημαίνω, και γενικά είναι σαφώς καλύτερο, για τις σχολικές ή και για τις προσωπικές ιστοσελίδες να χρησιμοποιείτε τους νέους servers του ΠΣΔ στο https://webhost.sch.gr/.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment