Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής ΠΕ86, Ελένη Μπαμπαλώνα, διοργανώνει δύο επιμορφωτικά διαδικτυακά σεμινάρια/εργαστήρια, με θέμα: “Αrduino και εφαρμογές στην εκπαίδευση και στα εργαστήρια δεξιοτήτων” και σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την παρακάτω Google φόρμα με τα στοιχεία σας: Όνομα, επίθετο, σχολείο που υπηρετείτε, ειδικότητα, κινητό τηλέφωνο, email, επιλογή σεμιναρίου με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία, έως και την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenokhbZhoH-AUD5tK1P2B1HJO-MCizY4zLntVV3bWMiD298w/viewform

Τα σεμινάρια απευθύνονται στους Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής ΠΕ86 Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας και στους Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων χωρίς να είναι απαραίτητες προηγούμενες γνώσεις ρομποτικής ή προγραμματισμού, με όρεξη για πειραματισμό.

Θα διοργανωθούν δύο διαδικτυακά σεμινάρια για Arduino.

  • Το ένα σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία με το Arduino ή με διάφορους παρόμοιους μικροελεγκτές και αισθητήρες καθώς και τον προγραμματισμό τους και θα είναι αρκετά εισαγωγικό με μία τουλάχιστον μικρή εφαρμογή. Θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13/10/2021 στις 18:00-19:30.
  • Το δεύτερο σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που έχουν έρθει σε επαφή με το Arduino στο παρελθόν και γνωρίζουν απλά βασικά χαρακτηριστικά του (όπως pins, συνδεσμολογίες, leds κλπ) καθώς και βασικές γνώσεις σύνταξης εντολών σε c (η γλώσσα του Arduino μοιάζει πολύ με τη c και την python) στη διάρκεια του οποίου θα επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε ένα μικρό project. Θα διεξαχθεί την Δευτέρα 18/10/2021 στις 18:00-19:30.

Τα διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν μέσω της πλατφόρμας Webex στον σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/ebampalona

Εναλλακτική διεύθυνση σύνδεσης σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είναι η εξής: https://minedu-secondary.webex.com/meet/dimlytsios

Εισηγητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Λύτσιος Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 (4ο Γυμνάσιο Βέροιας).

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment