Ο κάθε εκπαιδευτικός που εγγράφηκε στην υπηρεσία του Cisco Webex, εδώ και ένα χρόνο, αποκτά τον μοναδικό σύνδεσμό του (link) που επιτρέπει στους μαθητές του να τον χρησιμοποιούν για να συνδέονται στην αντίστοιχη εφαρμογή.

Ο σύνδεσμος είναι της μορφής

όπου “secondary” αφορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και “primary” στη Πρωτοβάθμια.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους πολλοί εκπαιδευτικοί αλλάξαν βαθμίδα εκπαίδευσης και είναι προφανές πως πρέπει ν’ αλλάξουν και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις του Webex. Το πρώτο βήμα αφορά στη διαγραφή του λογαριασμού που έχει ήδη το Webex ο εκπαιδευτικός και έπειτα να δημιουργήσει καινούριο στη βαθμίδα που πλέον βρίσκεται στη σελίδα webex.sch.gr.

Ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός στέλνει το παρακάτω κείμενο στο email accounts@sch.gr:

Εξουσιοδοτώ το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την διαγραφή του λογαριασμού μου με όνομα <username>@sch.gr για να μπορέσω να ξαναεγγραφώ στην υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη Webex για εκπαιδευτικούς». Έχω ενημερωθεί ότι με τη διαγραφή θα χαθούν τα δεδομένα που τυχόν είχα στην υπηρεσία Webex , στην οποία είχα εγγραφεί με τον λογαριασμό που έχω στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Από το Π.Σ.Δ. θα λάβει την εξής απάντηση:

Διαγράψαμε το λογαριασμό σας στο Webex και εσείς τώρα θα πρέπει να ξαναγραφτείτε στην υπηρεσία https://webex.sch.gr με τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) ώστε να μπείτε βάσει του διορισμού σας και το νομό που είστε στη σωστή βαθμίδα.

Η εγγραφή γίνεται χρησιμοποιώντας παντού τον λογαριασμό (username ή email) του ΠΣΔ και όχι άλλο email.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment