Χωρίς να είναι το μοναδικό, το Powerpoint, από τότε που εμφανίστηκε έχει γίνει το πλέον δημοφιλές εργαλείο για τη δημιουργία παρουσιάσεων.

Όμως, η παρουσίαση από μόνη της, πέρα από το εργαλείο, δεν είναι μια απλή διαδικασία. Απαιτεί προετοιμασία, έρευνα, σωστό design και στοχευμένο περιεχόμενο. Αυτά τα στοιχεία είναι που την κάνουν επιτυχημένη. Εάν τηρούμε κάποιους βασικούς (άτυπους) κανόνες τότε η παρουσίασή μας θα ενθουσιάσει το κοινό και δε θα το κάνει να βαρεθεί.

Μπορεί το Powerpoint, ιδίως οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του, να διαθέτει πληθώρα επιλογών και εργαλείων, αλλά αυτά από μόνα τους δεν καθιστούν μια παρουσίαση ιδανική.

Το παρακάτω βίντεο είναι φτιαγμένο από μια τέτοια παρουσίαση, που είχα κάνει πριν από καιρό, και επισημαίνει τα βασικά λάθη που συχνά πυκνά έχω συναντήσει σε παρουσιάσεις.

Φυσικά το παραπάνω είναι ένα βίντεο, μη επεξεργάσιμο, που δημιουργήθηκε με τη δυνατότητα εξαγωγής που έχει το Powepoint σε mp4 αρχεία.

Όσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό ppt αρχείο παρακάτω και να το επεξεργαστείτε ελεύθερα.

Μια μικρή επισήμανση: το παραπάνω αρχείο, ανάλογα με την έκδοση του Powerpoint που διαθέτετε, μπορεί κάποια από τα στοιχεία του να μην εμφανίζονται σωστά λόγω ασυμβατότητας μεταξύ των εκδόσεων. Προφανώς, χρειάζονται κάποιες αλλαγές – παρεμβάσεις για να λειτουργήσει και να φαίνεται σωστά.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment