Μόλις χθες, στην ουσία σήμερα το πρωί, μάθαμε ότι θα εμπλακούμε κι εμείς ως ΥΠΛΗΝΕΤ που υπηρετούμε στα γραφεία των κατά τόπους ΔΔΕ, ότι θ’ ασχοληθούμε με την περιλάλητη τηλεδιδασκαλία. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το Υπουργείο, εδώ και μέρες, δεν θέλησε να μας ενημερώσει με αποτέλεσμα να δεχτούμε πληθώρα ερωτημάτων χωρίς να ξέρουμε ν’ απαντήσουμε από τη στιγμή που δεν “δικαιούμαστε” το περιβόητο email που ενεργοποιεί την πλατφόρμα Webex Meetings της CISCO για να το δοκιμάσουμε κι εμείς.

Μερικές επισημάνσεις λοιπόν:

  • Δεν χρειάζεται να κατεβάστε τίποτα στον υπολογιστή σας μέχρι να σας έρθει το συγκεκριμένο email από το Υπουργείο. Πολλοί έκαναν το λάθος να κατεβάσουν το πρόγραμμα της Cisco, να κάνουν μια δωρεάν εγγραφή και να δημιουργηθεί μπέρδεμα.
  • Η τηλεδιάσκεψη δεν είναι υποχρεωτική για κανέναν, εκπαιδευτικό ή μαθητή. Πολύ πιθανό σε κάποιες περιοχές λόγω ανεπάρκειας των υποδομών δικτύου να είναι εντελώς ανέφικτη. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να φαίνεται μόνο το πρόσωπο του εκπαιδευτικού και οι μαθητές να συμμετέχουν μόνο με φωνή.
  • Εκμεταλλευτείτε τα εξαιρετικά εργαλεία ασύγχρονης εκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), ιδίως το eclass.sch.gr είναι εκπληκτικό και δίνει τη δυνατότητα σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να παραμένουν σε συνεχή επαφή χωρίς να χρειάζονται ισχυρές δικτυακές υποδομές.
  • Καλό είναι, ιδίως οι μαθητές, να έχουν φτιάξει -με ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους- λογαριασμό στο ΠΣΔ.
  • Επίσης, διαβάστε παλαιότερη ανάρτηση για την ανάκτηση κωδικών του ΠΣΔ.

Κατεβάστε παρακάτω τις οδηγίες για την εγγραφή μαθητών στο ΠΣΔ:

Από ‘κει και πέρα, μόλις έχουμε περαιτέρω ενημέρωση για τις ομάδες υποστήριξης σε επίπεδο ΔΔΕ θα σας ενημερώσουμε.

Για να είμαστε δίκαιοι το βίντεο του Υπουργείου που παραθέτω παρακάτω είναι εξαιρετικό με τις βασικές οδηγίες για την πλατφόρμα Webex.

Για τον συντάκτη

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Πιερίας.
"Μανιακός" της οργάνωσης, του web design και μουσικόφιλος.
Ενίοτε και... κιθαρίστας! :-)

Leave a Comment